17 Kasım 2010 Çarşamba

THY Teknik, Bakım Gücünü İniş Takımlarıyla Zenginleştirdi

Bakım şirketi THY Teknik, uçakların iniş takımlarını da hizmet listesine ekledi. Böylece başta THY olmak üzere diğer havayolu şirketinin iniş takımı bakımının ülkemizde ve daha az maliyetle yapılacağı belirtildi.

THY Teknik yönetici ve çalışanları Atatürk Havalimanı'ndaki bakım üssünde yeni hizmeti kutlamak üzere bir araya geldi. Genel Müdür İsmail Demir yaptığı açıklamada, iniş takımları bakımında dışa bağımlılıktan kurtulmak üzere böyle bir karar aldıklarını anlattı. Demir, Lufthansa Teknik CEO'sunun kendiyle yaptığı özel konuşmada, "Şu A340'in iniş takımları bakımına girmeyin, biz size uygun fiyatla bu işi yapsak" dediğini ancak kendisine bu işin geçtiğini söylediğini ifade etti.
Demir, "Kararlı olunca bu işi yapıyorsunuz. Şimdilik A330-200/300 ve A340-200/300 ana iniş takımı bakım ve onarımında kabiliyetlerimizi artırdık. Arkadaşlarımız Boeing 777'nin iniş takımlarını da hedef olarak koydu. Amacımız dünya çapında etkin bir şirket olmak. Bir aşama sonrasında çeşitli işbirlikleri ve sanayi teşvikiyle iniş takımlarının bir çoğunun parçasının da burada yaptırmasını görmek istiyoruz. Sizlerin sayesinde bu tür hedefleri koyuyoruz. El ele bu işleri başarıyoruz." dedi.
Konuşmanın ardından Demir ve yardımcıları A340 uçağının ana iniş takımlarının bakım kabiliyeti artırılması onuruna kurdele kesti.
THY'nin iştiraki olan THY Teknik bölgesinin bakım ve onarım merkezi olarak Boeing ve Airbus uçaklarına; gövde, motor, yedek güç ünitesi, iniş takımları ve komponent bakım hizmeti veriyor. Türkiye'deki müşterilerine ek olarak Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden 100'ü aşkın müşteriye İstanbul ve Ankara'daki bakım merkezinde istihdam ettiği 3 binden fazla personeli ile hizmet veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder